donderdag 26 juni 2008

Lessen van Stichting Voorkom.

Maandag en vandaag hadden we les van Stichting Voorkom. Stichting Voorkom is een stichting die kinderen lesgeeft over verslavingen en ze hiervoor waarschuwt. De eerste les kregen we alleen les van juf Evelien. Die les ging over drugs en roken. Ze vertelde ons welke soorten drugs er waren en wat ze met je deden. Ze gaf ons ook informatie over verslavingen. We moesten zelf onze verslavingen opschrijven en dat een week lang proberen niet doen. De tweede les kwam niet alleen Juf Evelien maar ook de ex-verslaafde Juf Sonja.

Zij had drugs gebruikt en kwam vertellen wanneer ze begonnen was, waarom ze er aan begonnen was, hoe ze aan het geld kwam en wanneer ze probeerde te stoppen en waarom. Ze vertelde ook dat ze een dochtertje had van 14 maar dat die nu bij haar tante woonde, ze deed dit allemaal voor haar dochtertje om haar weer eens te kunnen zien. Wij mochten haar ook vragen stellen. Het was een hele speciale middag!
We leerden ook nog dat we pas alcohol mogen drinken als we 24 jaar zijn want dan pas zijn je hersenen volledig volgroeid. En we deden ook een belofte:

1 opmerking:

Susanne zei

Hahah, jaa zo moet je het houden geen alchol tot je 24ste!! X--X