maandag 26 mei 2008

Groep 7/8 schaatsen bij de Nedereindse Plas

Vandaag ging groep 7/8 schaatsen. De schaatsbaan was bij de Nedereindse Plas. Het was een kunststof schaatsbaan. We waren uitgenodigd door de Schaatsvereniging van Utrecht. Zij willen schaatsen bekend maken bij kinderen. Niet alleen wij gingen schaatsen, maar ook andere scholen. In het weekeinde kon je ook gratis schaatsen.
Toen we aankwamen was het eerste wat we gingen doen: schaatsen passen. We kregen ook een helm en handschoenen voor de veiligheid. Want als er iemand valt, dan valt hij/zij niet hard op zijn hoofd. De handschoenen waren ook voor als iemand was gevallen. Dan kan een ander je niet bezeren met zijn/haar schaatsen.
De trainer gaf ons les over hoe je kan schaatsen. We leerden op één been te schaatsen, we hebben geleerd om te vallen, we leerden slalommen en rondjes rijden waarbij we 'pootje over' moesten doen. We hebben geleerd om heel erg door te zakken want dan kan je goed afzetten en dan kan je beter snelheid maken.
Aan het einde mochten we nog vrij schaatsen. Tijdens de training en het vrij schaatsen zijn er natuurlijk ook een heleboel kinderen gevallen. De baan was heel nat en iedereen was ook nat geworden door de regen en het vallen.
Hieronder zie je een filmpje van de foto's voor en tijdens het schaatsen.

2 opmerkingen:

juf trudy zei

Leuke foto's.
Het ziet er erg gezellig uit en jullie hebben ook weer wat geleerd!
Groetjes!

meester Henk zei

Aan de foto's te zien hebben jullie genoten. Ik kijk graag naar schaatswedstrijden op de tv. Zal ik in de toekomst één van jullie op de buis zien?
Wie weet.
Meester Henk