donderdag 20 maart 2008

Computerles van juf Elleke en meester Gerard

De kinderen van groep 1 en 2 mochten op een laptop werken en het digibord gebruiken.
De opdracht was 3 paaseieren van groot naar klein versieren. Ze vonden het erg leuk en leerden heel snel.


Ook de kinderen van groep 3 mochten in de ochtend op "de grote computer" (zoals het digibord genoemd wordt in groep 3) en de laptops.
Nadat juf Elleke een versje had voorgelezen, besloten we de paashaas te helpen. Hij was namelijk al zijn eieren kwijt geraakt en meester Gerard vertelde ons hoe wij hem konden helpen.


Vol enthousiasme gingen de kinderen aan de slag om in paint eieren te tekenen en te versieren.
Aan het eind van de les had de paashaas weer een mand met zeer veel versierde eieren.

Hieronder zie je de resultaten van de kinderen van groep 3:


Aan de groepen 4, 5 en 6 werd door Juf Elleke een verhaal voorgelezen. Dit verhaal, 'De Kinderbrug' van Max Booliger, wordt ook gebruikt tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van onze Scholenstichting SKPON. De bedoeling was dat de kinderen hier illustraties bij gingen maken m.b.v. Paint. Nadat de taken waren verdeeld en afspraken waren gemaakt ging iedereen aan de slag. Hier en daar geholpen door Meester Gerard en Juf Elleke kregen we hele mooie resultaten.


Na afloop zette Meester Gerard ze in een powerpointpresentatie.


De kinderen van groep 7 en 8 hadden ieder een voorwerp uit een ander land meegebracht. Nadat er iets over verteld was, werd een lijst van landennamen gemaakt. Naast verschillende voorwerpen uit Marrokko, waren er dingen uit Suriname, Spanje, Italiƫ en Egypte. Meester Gerard leerde ons hoe je met Google Earth de afstanden tussen die verschillende landen kunt laten berekenen. Ook leerde hij ons hoe je die vervolgens met behulp van MS Word keurig in een tabel kunt zetten.

Geen opmerkingen: