donderdag 13 december 2007

De eerste adventsvieringen van de Klimop.

Op dinsdagochtend heeft heel de Klimopschool de eerste adventskaars aangestoken. Heel de school kwam bij elkaar in de kleuterklas. Een paar kinderen van groep 7-8 ging naast elkaar staan met ieder een lucifer in de hand. Om de beurt staken ze elkaars lucifer aan. De laatste in de rij moest de eerste kaars aansteken. Daarna zongen we het eerste couplet van het lichtjeslied. Nadat we dat hadden gezongen las Juf Trudy een mooi gedicht. Ze vertelde ook een mooi verhaal. Over een kleine ster die groter wilde zijn want er was een zieke jongen die als hij naar buiten uit het raampje keek, alleen maar een klein lichtje zag. God hoorde elke keer wat gehuil. Hij stuurde zijn engel om te kijken wie er aan het huilen was. De engelen zochten maar vonden niets. Maar god wist zeker dat hij gehuil hoorde. De engelen moesten weer op zoek gaan maar toen vonden ze een heeeeeel klein sterretje dat aan het huilen was. De engelen vroegen waarom ze aan het huilen was en het sterretje zij dat ze graag wat groter wilde zijn. De engelen gingen terug naar god en vertelden hem waarom het sterretje huilde. God vond dat het sterretje zich maar wat aanstelde. Maar toen de engelen vroegen waarom ze groot wou zijn, zei ze dat ze wat groter wilde zijn omdat er onder in het bos een zieke jongen woonde die graag wat licht wou zien. De engelen waren verbaasd en gingen naar God en vertelden hem wat het kleine sterretje gezegd had. Daar werd god blij van en hij maakte het sterretje groter. Op het moment dat de jongen naar buiten keek, zag hij opeens zo veel licht naar binnen vallen dat hij er helemaal blij van werd.
Toen het verhaal uit was pakte de juf voor iedere klas een zwarte doos. Wat er in de doos zat moest je apart in de klas bekijken. De opdracht was om van de zwarte doos een doos van licht te maken.

Tijdens de tweede adventsviering, hebben we de mooie dozen bekeken. De kleuters hadden vanalles getekend en geschilderd op de doos. Groep 3 had de doos lichter geschilderd (met zilver en goud), dat zag er al een stuk vrolijker uit! Ze hadden er ook allemaal sterren opgeplakt. Groep 4/5/6 had hele mooie kerstlichtjes rond de doos gemaakt. Die knipperden aan en uit, ook daar werden we veel vrolijker van dan van een zwarte doos. Groep 7/8 had de doos versierd met glitters, een kaarsje en een ster. Allemaal mooie dozen dus!
Na de tweede viering hebben we allemaal een groene doos meegekregen. We zijn natuurlijk weer heel benieuwd wat daar allemaal in zit!!!
Er brandden deze viering al twee kaarsjes! Het wordt steeds lichter!


2 opmerkingen:

Iniarha zei

Hoi alemaal.die Advensviering is superleuk vooral met alle kinderen samen. 'T wordt ook steeds vrolijker met al die lichtjes! Hopelijk komen er meer ouders om te kijken :) Ik ga weer doeiii

Groetje Iniarha

juf Leonie zei

Zo te lezen hebben alle groepen weer erg goed hun best gedaan om er mooie lichte dozen van te maken.
Ik ben ook erg benieuwd wat er in de groene dozen zit.