donderdag 29 mei 2008

Natuurles in groep 3

Groep 3 heeft een les gehad over water. Ze hebben geleerd hoe er wolken in de lucht komen en hoe het komt dat het gaat regenen of soms zelfs sneeuwen.

Ilias en Nisrine hebben (met een beetje hulp van de juf) er een mooie presentatie van gemaakt.

Kijk maar eens.


Boerderij het Klaphek

Vandaag zijn de kinderen van groep 7/8 met de fiets naar de boerderij het Klaphek in IJsselstein gegaan. Ze vonden het heel leuk. De kinderen hebben daar allerlei foto's en filmpjes gemaakt en daarvan willen ze een heuse reportage gaan maken. Die laten we binnenkort op deze weblog zien! Nog even geduld dus...

dinsdag 27 mei 2008

SV Geinoord F8 is kampioen geworden op een toernooi

De F8 van SV Geinoord is afgelopen zaterdag op een toernooi kampioen geworden.
Khalid heeft 5 doelpunten gescoord. Beau ging kijken, juichen en scheeuwen. Een tegenstander, Nieuwland, was moeilijk te verslaan. We verwachtten eerst dat we tweede zouden worden, omdat het team van Nieuwland een heel sterk team is.
In de eerste wedstrijd had onze keeper bijna gescoord, maar de bal ging over het doel heen. In een andere wedstrijd wilde Khalid gaan scoren, maar de keeper stond in de weg en die kreeg de bal hard tegen zich aan.
De uitslagen van de wedstrijden waren:
3-3
2-0
8-0
3-2
4-0
Hier op de foto zie je Khalid met de beker die hij gewonnen heeft. Hier staat zijn eigen naam op.

maandag 26 mei 2008

Groep 7/8 schaatsen bij de Nedereindse Plas

Vandaag ging groep 7/8 schaatsen. De schaatsbaan was bij de Nedereindse Plas. Het was een kunststof schaatsbaan. We waren uitgenodigd door de Schaatsvereniging van Utrecht. Zij willen schaatsen bekend maken bij kinderen. Niet alleen wij gingen schaatsen, maar ook andere scholen. In het weekeinde kon je ook gratis schaatsen.
Toen we aankwamen was het eerste wat we gingen doen: schaatsen passen. We kregen ook een helm en handschoenen voor de veiligheid. Want als er iemand valt, dan valt hij/zij niet hard op zijn hoofd. De handschoenen waren ook voor als iemand was gevallen. Dan kan een ander je niet bezeren met zijn/haar schaatsen.
De trainer gaf ons les over hoe je kan schaatsen. We leerden op één been te schaatsen, we hebben geleerd om te vallen, we leerden slalommen en rondjes rijden waarbij we 'pootje over' moesten doen. We hebben geleerd om heel erg door te zakken want dan kan je goed afzetten en dan kan je beter snelheid maken.
Aan het einde mochten we nog vrij schaatsen. Tijdens de training en het vrij schaatsen zijn er natuurlijk ook een heleboel kinderen gevallen. De baan was heel nat en iedereen was ook nat geworden door de regen en het vallen.
Hieronder zie je een filmpje van de foto's voor en tijdens het schaatsen.

vrijdag 23 mei 2008

Groep 7 is bezig met de cito-entree toets!


In groep 7 zijn we de laatste tijd bezig met de cito-entree-toets.
Dit doen we met meester Kees, meester Henk en ook met juffrouw Manon. Voor sommige kinderen is het moeilijk en voor sommige makkelijk. We hebben ook luistertoetsen, die krijgen we van meester Henk en juffrouw Manon. We krijgen meestal om 10.00 u. al pauze tot 10.35 u. Dat is een kwartier eerder dan normaal!

woensdag 21 mei 2008

Uitreiking geld

Woensdag 21 mei. Eindelijk de uitreiking van het geld voor Ronald McDonald!!
Hieronder zie je een filmpje daarover, kijk maar snel!

maandag 19 mei 2008

Appeltaart bakken, groep 1 en 2

Vanmiddag kwam Jessica op school, met rozijntjes en een schort voor. Ze wilde appeltaart maken voor alle kinderen!


In de huishoek bereidde ze alles voor. Water, rozijnen, alles roerde ze door elkaar. Ze besloot de appeltaart buiten op te gaan eten. Alles hadden ze klaargezet in de klas; kopjes, schoteltjes, lepels, vorken en tafelkleed. Iedereen moest wat dragen.
Buiten werd alles heerlijk 'opgegeten'.

vrijdag 16 mei 2008

De Klimop-worm


Vandaag ging groep 7/8 zonnebloemen planten. Toen we bezig waren kwam er plotseling een reuzeworm. Hij was net zo groot als de voet van juffrouw Ine. Hierdoor gaan we volgende week meer informatie zoeken over hoe wormen leven.

Groep 7/8 plant zonnebloemen.

Vandaag hebben we zonnebloemen geplant. We hadden een rekenles gedaan waarbij je moest uitrekenen hoe snel een zonnebloem groeit. De juf zei toen dat we dat wel eens konden uitproberen met reuzezonnebloemen. Vandaag hebben we dan de zonnebloemen geplant, eerst moesten we het onkruid wegschoffelen en wegtrekken. Het was een beetje vies werk maar dat gaf natuurlijk niet. We hebben ook takjes gezaagd om bij ons plantje te zetten. Dan een zonnebloempitje erin en klaar is kees, en dat alles zonder de hulp van meester Kees :)!

Nieuw zand in de zandbak

Eerst kwamen de machines. Die gingen oud zand uit de zandbak graven. Als al het oude zand uit de zandbak is gehaald, komt er nieuw zand in. Het oude zand was vies geworden en daarom moest het eruit.



Er zijn verschillende machines mee bezig. De machines hebben rupsbanden. Een machine graafde het zand op een machine met een bakje. Die machine met het bakje ging toen het zand naar de vrachtauto brengen.



Wij gingen met de klas kijken hoe de machines aan het graven waren. Dit deden we maar kort, want het regende buiten.



Dit verhaaltje is gemaakt door Sean 6 jaar

donderdag 15 mei 2008

Kaatje Kaars gaat winkelen!!!

Weer een nieuwe aflevering van Kaatje Kaars.

De laatste Halt-les :(

Woensdag hadden we helaas de laatste Halt-les.
Voor deze keer kwam er een politie agente mee met Claartje.


Dit keer ging de les over vandalisme. Zo hebben we geleerd wat het verschil is tussen kattenkwaad,baldadigheid en vandalisme.


Aan het einde van de les kregen we een lesbrief en mochten we vragen stellen aan Nadine (de agente). Zo liet ze ons weten wat ze meemaakte en wat ze voor uitrusting had.